TEAMWORK2022

Hrpwr: Az ország 10 legjobb csapatát keresik

“A verseny kreatívvá tesz. A sikerre törekvés együttműködővé. A kreatív és együttműködő csapatok erősek: ők a nyertesek. Mi őket keressük” – fogalmaz az eventcsoport versenyfelhívásában. A frissen bejelentett programra már elinult a jelentkezés.

Az utóbbi hónapok átalakították az életünket. Megváltoztak a mindennapjaink, újjáformálódott a szociális érintkezésünk módja. Társas kapcsolataink új keretbe rendeződtek: új szokások alakultak a magánéletünkben, az üzleti és a szervezeti környezetünkben. A koronavírus okozta járványhelyzet átírta mindazt, amit a világ működéséről gondoltunk – azonban felemelt olyan egyetemes értékeket, amelyek ebben az egészségügyi és gazdasági válságban jobban megerősödtek, mint az elmúlt években bármikor: ilyen az egymással való törődés, az összetartás és összetartozás, a küzdeni tudás és a döntéshozatalra való képesség, amelyek szerves részei a hatékony és elkötelezett csapatmunkának.

Ezek az alapértékei az eventcsoportnak is. Hisznek benne, hogy mint minden változás, úgy a koronavírus-helyzet is tanítást és fejlődési lehetőséget hordoz magában. Tanítást, hogy “nem feledni” és “nem feladni” egyaránt fontos; és fejlődési lehetőséget, hogy ideje nem csak “megújulni”, hanem “megújítani” azt, ami körülvesz minket. Ebből született meg az elképzeléseik szerint hagyományteremtő, innovatív, szakmai országos csapatépítő verseny, a teamwork2021 koncepciója. Céljuk, hogy egyszerre szórakoztató és professzionális tréningmódszerekkel, szakmai programokkal újra összehozzák a céges közösségeket, csapatokat, és megerősítsék őket abban, amit mindannyian tudunk, mégis ritkán mondunk ki: “mindig kell egy jó csapat!

Az eventcsoport összeszokott csapata húsz éve foglalkozik a fenti értékek és célok mentén szervezeti dinamikát erősítő belső rendezvényekkel, workshopokkal, csapatépítő tréningekkel. Elkötelezettek abban, hogy legújabb versenykoncepciónkkal egyedülálló rendezvénytípust honosítsanak meg a hazai képzés-fejlesztési piacon. Ezért szervezik meg 2021. június 18–20. között 50+ vállalat részvételével zajló, önreflexív csapatépítő versenyüket, a teamwork2021-et, a négycsillagos, siófoki Hotel Azúr szállodában.

A verseny arca és fő előadója: Jon Gordon

Az esemény arca és egyben szakmai hitelesítője a menedzsment világának nemzetközi hírű, jeles amerikai képviselője, Jon Gordon, aki a verseny kedvéért most először először látogat Magyarországra.

Jon Gordon, a vezetés, a szervezeti kultúra és az együttműködés témáinak elismert szakértője és szerzője, valamint a világ TOP50 kiemelt előadóit 2019-ben összesítő lista 11. helyezettje. Számtalan leadership konferencián szólal fel, ahol a Fortune 500 cégeknél szerzett tapasztalatait és az általa írt 20 könyv eredményeit osztja meg vállalati hallgatóságával.

Azt vallja, hogy a pozitív hozzáállású vezetők képesek egyesíteni a szervezetet, a csapatokat, hiszen közös munkára veszik rá a munkavállalókat. Arra, hogy egy adott terv kialakítását követően mindannyian ugyanazon jövőképért és célért tevékenykedjenek. Ezzel persze még nem ér véget a „munka”: ki kell alakítani a munkatársak közötti kapcsolódási pontokat, amelyek minél erősebbek, annál erősebb lesz maga a csapat is. Jó kommunikációval, jó kapcsolatokkal egy csapat sem törik össze. Ez tehát nem vezetői lelkiállapot, beállítottság kérdése, hanem pozitív cselekvéssorok összessége. A teamwork2021 rendezvényen Jon személyes élményeit és meglátásait osztja meg a résztvevőkkel, amelyek egyedülálló csapatépítési tapasztalataira, valamint a legnagyszerűbb csapatokkal folytatott beszélgetéseire támaszkodnak.

Mindezek fényében a verseny során a fókuszt az egyén és csoport együttműködésére helyezik. Legfontosabb hívószavaik között szerepelnek a csapatmunka, a vezetői készségek és a dolgozói elköteleződés. A szakmai verseny során a cél az, hogy felfedjék e kulcsfontosságú fogalmak újraformálódó összefüggéseit, és gyakorlatias módon mutassák meg ennek hatását.

A verseny célja és felépítése

„Koncepciónk az elméleti és gyakorlati szakmai tudás, valamint készségek összehangolására épít. Nem kínálunk kész megoldásokat a csapatmunka kihívásaira. A mi küldetésünk az, hogy sokoldalú és hatékony eszközöket, módszertanokat bevetve, a résztvevőket maximálisan bevonva abban támogassuk a csapatokat, hogy saját szervezeti környezetükre szabottan ők fedezzék fel, miként érdemes kezelniük a változást, a kihívásokat, sőt a sokszor váratlan, komfort zónán kívül eső lehetőségeket” – fogalmaznak a verseny szervezői.

A résztvevő vállalatok háromfős csapatai – egy cég maximum két csapatot nevezhet – mérettetnek meg az eseményen, az elismert vállalatvezetőkből álló zsűri értékelései alapján. A cél, hogy a verseny végére megtalálják az év 10 legjobb vállalati csapatát, akiket szakmai díjjal jutalmaznak.

Az egészséges versenyszellemet és gyakorlatias kivitelezést igénylő feladatokon szervezetfejlesztő trénerek vezetik végig a csapatokat. Készülnek az előadók által átadott, elméleti menedzsment- és vezetési kérdésekhez kapcsolódó tudáspróbával, kooperációt és időgazdálkodást igénylő, egyedi titokszobával, valamint aktivitást, ügyességet és tájékozódási készséget igénylő szabadtéri feladatokkal is. A program zárásaként egy Guinness-világrekord felállítására is kísérletet tesznek, megfogalmazásuk szerint egy „egyedülálló csapatépítés keretében”.

Egyetemistáknak is szól

A programot minden gazdasági egyetemen is meghirdetik, és az előzetes „házi elődöntőket” követően négy sikeres egyetemi csapat ingyen mérettetheti meg magát a versenyen. Emellett azoknak a hallgatóknak, akik nem jutnak tovább a házi elődöntőkben, animátori lehetőséget biztosítanak a verseny során.

A verseny során további rendhagyó megoldásokkal is készülnek; így például egy saját, egyedi applikációval, amelyet az innováció és a környezetvédelem jegyében kifejezetten az eseményhez fejlesztenek.

Képeken: a teamwork21 program bemutatója az Event Csoport Kft. munkatársaival.

Forrás: http://hrpwr.hu/aktualis/cikk/az_orszag_10_legjobb_csapatat_keresik?fbclid=IwAR1ExNMC6UKGP9AMdQcfrWBmAl6HyzftGC18fjFIpdwXVfaBTeUxU_HHuzo